FORTUNA LÖWE VON BLUMENGARTEN

Fortuna

Fortuna törzskönyv

Fortuna
képek

Duffy

Borsi

 

Forti a második Leonbergink.

Törzskönyvi neve:

FORTUNA LÖWE VON BLUMENGARTEN
Fortuna
Született: 2006.05.15.
Apa: Alex B. Bora Z Milotícek
Anya: Juhászvári-Kedves Carin
Törzskönyvi száma: MET Leonb. 2881/06

(Teljes törzskönyvéhez kattints ide.)

Az ARWEN kutyusunk elvesztése után maradt ûrt azonnal be kellett tölteni. Az nem lehetett kérdéses, hogy milyen fajtájú kutyát válasszunk. Természetesen LEONBERGIT!!!

Mivel a Löwe von Blumengarten kennelben - akinek tulajdonosait már nagyon jól ismertük - éppen két alom is volt "készülõben", tõlük vettünk kutyát. Így került hozzánk FORTUNA.

Az õneveléséhez már nagyobb tapasztalattal vágtunk neki, sõt mivel a kiállítások világa is megtetszett, titokban azt reméltük, hogy Arwenhez hasonló sikereket fogunk vele elérni.

Eleinte minden rendben ment, Forti szépen cseperedett, vittük õt mindenhová, kirándulni, csavarogni, barátok közé.

Egy kirándulás után a kutya sántítani kezdett, azonnal orvoshoz vittük, megkapta a szükséges kezelést, és jobban lett. A kezelés hatásának elmúltával azonban ismét visszatért a lábfájása, egyre jobban sántított. Végül a hagyományos kezelések már nem enyhítették a fájdalmait. Komoly orvosi vizsgálat következett, és a már sejthetõ a diagnózis: porcleválás a jobb mellsõ lábában.

Meg kellett mûteni, - és, mint az késõbb kiderült - egy nagy és több kisebb, már szinte elmorzsolódott porcdarabkát kellett eltávolítani a váll ízületébõl. A mûtét meglepõen jól sikerült, azonban ekkor újabb nem várt baj jelentkezett. Fortuna viselkedése egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozott. Félõs, sõt kifejezetten rettegõs kutya lett. Csak az emberekkel szemben. Rajtunk kívül szinte senkit nem engedett magához, az eddig oly engedelmes kutyát nem lehetett az utcára kivinni, nem tudta senki idegen megközelíteni. Lehet, hogy a sok orvosi macera váltotta ki, lehet, hogy más, mindenesetre a kutya viselkedése teljesen megváltozott, és a mai napig is sok gondot okoz.

Természetesen azért sikerült sokat javítani a viselkedésesén, sõt még egyszer egy kiállításra is elvittük - mert rendkívül szép kutya -, ahol az igen szép második helyezést érte el, de aztán látva a helyzet okozta stresszhatást, nem erõltettük tovább a kiállításokon való szerepeltetését. Amióta másik Leonbergi társat (Íziszt) hoztunk mellé, még elõnyére is változott.

Megmaradt a család nagy becsben tartott kedvencének, éli a családi Leonbergik vidám, gondtalan életét.

Fortuna törzskönyv

Fortuna képek