BORSI

Fortuna

Duffy

Borsi

Borsi képek

 

Borsi tacskó keverék.

2006-ban a két kutyánk, Arwen és Morzsi gyors egymásutánban történõ elvesztése után elhatároztuk, hogy "kutya nélkül nem élet az élet". A kiszemelt Leonbergi mellé a meghalt Morzsi kutyához hasonló tacskóféle kutyát kezdtünk el keresni.

Borsi

Sok menhely képeit átnéztük, míg egyszer csak a Morzsiéval szinte megegyezõ szempár figyelt ránk az egyik képrõl. Õ volt BORSI, akit akkoriban még Lorkának hívtak. Nagyobb részben hosszúszõrû tacsi, kisebb részben besegíthetett valamilyen spániel is :). A Pécelen található Mini menhelyen találtunk rá. Azonnal felvettük velük a kapcsolatot, mondván nekünk ez a kutya kell.

Elsõ találkozásunkkor egy "kályhacsõ" sovány, riadt, bizalmatlan, sok kullancs sebhellyel és még több kullanccsal rendelkezõ talán 2-3-4 éves forma kutyus fogadott minket. Mellette a majdnem hasonló méretû kölykével. Mivel csak ivartalanítva kaphattuk meg, megvártuk az ivartalanítást, ahol egyébként kiderült, hogy ismét jó pár kicsit hordott a hasában, s a pár napos gyógyulási idõt megvárva boldogan vittük õt haza.

Otthon kiderült, hogy ez a kutya életében még rendes kaját nem is evett, a tápot nem ismerte, az ételmaradékok között is bizalmatlanul válogatott. Borzasztó sorsa lehetett eddig, nem is értem, milyen gazdája lehetett, milyen gazda az, aki így tart kutyát: egyáltalán minek az ilyennek kutya?!

Lassan azonban minden jóra fordult, Borsi hamar hozzászokott a "jóhoz", megbarátkozott a kutyáinkkal, és szép fokozatosan, mivel kistestû kutya, átvette a lakás alsó szintjének birtoklását. Szóval szoba kutya lett, és nagyon jól érzi magát velünk, reméljük, minél tovább élvezhetjük a társaságát.

Borsi képek